RUIMTE IN EN OM JE HEEN
zaterdag 26 mei van 10.00-12.30 uur

download flyer

Ademen is onze verbinding tussen de binnen- en buitenwereld. Je kunt niet zeggen dat de ene manier van ademen beter is als de andere. Het ligt er maar net aan wat je aan het doen bent.

Waar je wel voor kunt zorgen zijn goede voorwaarden en omstandigheden voor een optimale ademhaling zoals beweeglijke ribben, een soepel middenrif en een goede doorbloeding.
Ademen is een automatisch proces. Het lastige is dat we tegelijkertijd invloed kunnen uitoefenen op de ademhaling via bewustzijn en aandacht. Daarbij spelen emoties een belangrijke rol.

De manier waarop je ademt beïnvloedt je houding en beweeglijkheid. Omgekeerd dragen een goede houding en soepele bewegingen bij aan een vrije ademhaling. In deze workshop benaderen we de adem van beide kanten. Er is geen anatomische voorkennis nodig. Je lichaam leert en crëert spelenderwijs ruimte via verbeelding, tast, muziek en beweging.

Waar en wanneer: zaterdag 26 mei van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen  Kosten: € 37,50
Docente: Nora Knol, gedipl. Bewegingspedagoge Franklin Methode®
Opgave: info@franklin-methode.nl of 06-20163298

BUIGEN OF BARSTEN – VEERKRACHT CREËEREN IN JE ONDERRUG
zaterdag 23 juni van 10.00-12.30 uur

download flyer

Katten gaan niet op fitness, doen niet aan gymnastiek en toch is hun rug jaloersmakend soepel en sterk. Hoe krijgen ze het voor elkaar? Ze zijn in staat om mee te bewegen met wat er op ze afkomt. Wat van groot belang is voor een gezonde veerkrachtige rug.

Wij lopen rechtop. Dat heeft ons evolutionair gezien veel gebracht. De lage rug echter bevindt zich nu in een veel kwetsbaarder positie doordat de wervelkolom niet langer hangt tussen vier steunpunten maar zich opricht boven een smalle basis van twee voeten.

Een holle rug hebben wordt vaak gezien als oorzaak van rugpijn. Toch hebben we de curve in onze onderrug nodig, anders zouden we überhaupt niet rechtop kunnen lopen. Je buikspieren trainen wordt vaak als dé oplossing gezien voor rugproblemen maar dat is lang niet altijd het geval. Beweging én stabiliteit wordt mogelijk door een prachtige combinatie van spieren, bindweefsel en specifieke vorm van de botten. Deze combinatie ontdekken, verbeelden en toe-eigenen creëert een natuurlijk opgerichte houding, gemak en ontspanning in de rug en een losse en ontspannen manier van lopen.

Verbeelding, muziek en beweging ondersteunen het proces.

Waar en wanneer: zaterdag 23 juni van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen  Kosten: € 37,50
Docente: Nora Knol, gedipl. Bewegingspedagoge Franklin Methode®
Opgave: info@franklin-methode.nl of 06-20163298