Rust en herstel op elk moment
zaterdag 15 december van 10.00-12.30 uur

download flyer

In onze drukke en volle agenda’s hebben we ook rust en herstel periodes nodig. Eén van de beste en simpelste dingen die je kunt doen is liggen op de grond in de “constructive rest position”. Dit begrip komt uit de ideokinese, één van de voorlopers van de Franklin-Methode®.
Ideokinese is ontstaan in de jaren twintig van de 20e eeuw en is gebaseerd op het idee dat je voorstelling , gedachten, gevoelens over beweging je beweging beïnvloeden.
Tijdens de “Constructive rest position” (actieve rust positie) lig je op de grond in een actieve positie en gebruik je je voorstellingsvermogen. Je stelt je beweging voor zonder echt te bewegen. Deze beweging is precies, heeft richting en plaats. Het werkt ontspannend en kalmeert je zenuwstelsel.
Door dit regelmatig te doen ontstaat er een innerlijke wijsheid van waaruit je gaat bewegen. Je houding verbetert en je ervaart meer plezier en gemak.

In deze workshop leer je de “constructive rest position” en haar toepassingen. En wat er voor nodig is (bijna niets). Iedereen kan het doen, ongeacht conditie en leeftijd.

Waar en wanneer: zaterdag 15 december van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Docente: Nora Knol, gedipl. Bewegingspedagoge Franklin Methode®
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Mee met de wind – een zachte wervelkolom
zaterdag 19 januari van 10.00-12.30 uur

Download flyer
Nu ervaar je je wervelkolom misschien als stijf en onbuigzaam. Maar er was een tijd dat je alle kanten op kon. Nieuwe én heel oude bewegingsmogelijkheden ontdekken biedt perspectief op meer ontspanning en een betere houding. Er is veel meer wat ons doet bewegen en overeind houdt dan alleen het skelet en spiersysteem.
Een zachte, meegaande wervelkolom maakt dat je stevig op je voeten staat. Je bent niet omver te blazen.
Zeg vaarwel tegen overbodige spanning en creëer een transformatie met verbeelding, aanraking, beweging en muziek.

Waar en wanneer: zaterdag 19 januari van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Kracht of gemak – bindweefsel, botten en spieren
zaterdag 9 februari van 10.00-12.30 uur

Download flyer
Waar zou je meer aan hebben? Sterk en stug of soepel en veerkrachtig. Hoeveel inspanning heb je nodig om iets te bereiken?
Wij zijn geen muur maar een levend driedimensionaal bouwwerk van botten, spieren en gewrichten omgeven door bindweefsel. Onze botten fungeren als stutten en steigers die door de spieren in beweging gezet worden. De gewrichten maken het mogelijk dat je alle kanten op kunt gaan. Bindweefsel (fascia) doet wat het zegt; verbinden.

In deze workshop gaan we terug naar de ontwikkeling, groei en inzet van de spieren om een nieuw evenwicht te ontdekken tussen kracht en gemak. Zo wordt bewegen weer een feest.

Waar en wanneer: zaterdag 9 februari van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Soepel en watervlug -de vloeistoffen in ons lichaam
zaterdag 16 maart van 10.00-12.30 uur

Download flyer
Als je naar spelende kinderen of dieren kijkt zie je gemakkelijke en vloeiende bewegingen met een groot aanpassingsvermogen. Mee gaan met de stroom lijkt zo eenvoudig en rustgevend. Wij zijn daar ook mee geboren. Tijdens onze ontwikkeling van waterwezens naar landwezens hebben we veel van deze waterkwaliteiten in ons lichaam behouden. Wel vaak in een iets gewijzigde vorm maar elke levende cel in ons lichaam drijft in water. Een volwassen persoon bestaat nog steeds voor meer dan de helft uit water.

Water kan bevriezen of verdampen maar niet verkrampen. Door een beroep te doen op onze vloeibare kwaliteiten kunnen we uit vastgegroeide houdings- en bewegingspatronen komen. Om zo het plezier in bewegen terug te vinden en opnieuw soepel en lenig te worden.

Waar en wanneer: zaterdag 16 maart van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Meer:

13 april – onderwerp nog niet bekend
18 mei – onderwerp nog niet bekend
15 juni – onderwerp nog niet bekend

PRIVACY

  • Studio Nora Knol en centrum Al Nour gaan zorgvuldig om met de ingevulde gegevens op het inschrijfformulier. Naam, adres, woonplaats, e-mail adres en telefoonnummer worden alleen gebruikt voor de administratie van Studio Nora Knol / Centrum Al Nour. Ze worden niet gedeeld met derden.
  • De nieuwsbrief versturen we alleen na gegeven toestemming. Je kunt je ten alle tijden weer afmelden van de nieuwsbrief.
  • Privacy verklaring Studio Nora Knol
  • Privacy verklaring Centrum Al Nour