Soepel en watervlug – vloeibare kwaliteit
zaterdag 16 maart van 10.00-12.30 uur

Download flyer

Als je naar spelende kinderen of dieren kijkt zie je gemakkelijke en vloeiende bewegingen met een groot aanpassingsvermogen. Mee gaan met de stroom lijkt zo eenvoudig en rustgevend. Wij zijn daar ook mee geboren. Tijdens onze ontwikkeling van waterwezens naar landwezens hebben we veel van deze waterkwaliteiten in ons lichaam behouden. Wel vaak in een iets gewijzigde vorm maar elke levende cel in ons lichaam drijft in water. De vloeistoffen zijn het transportsysteem van ons lichaam. Zuurstof en voedingsstoffen bijvoorbeeld worden via het bloed naar de juiste plek gebracht. Een volwassen persoon bestaat nog steeds voor meer dan de helft uit water.
Water kan bevriezen of verdampen maar niet verkrampen. Door een beroep te doen op onze vloeibare kwaliteiten kunnen we uit vastgegroeide houdings- en bewegingspatronen komen.

Beweging, tast, verbeelding en muziek helpen daarbij. Om zo het plezier in bewegen terug te vinden en opnieuw soepel en lenig te worden.

Waar en wanneer: zaterdag 16 maart van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

 

Bekken in beweging- training voor je bekkenbodem
zaterdag 13 april van 10.00-12.30 uur

download flyer
Je bekken is een belangrijk kruispunt in je lichaam. Grote bewegingen veroorzaken een gewichtsverschuiving in je bekken. Tegelijkertijd is het de plaats waar je stabiliteit begint.
De bekkenbodem is betrokken bij praktisch alle bewegingen die je maakt; lopen, zitten, staan, dansen, fietsen etc.

Om dichterbij een vitaal bekken te komen helpt het als je een duidelijk beeld hebt van datgene wat je wilt gaan trainen. Een goede bekkenbodem-training is dynamisch, bouwt kracht op en vergroot de beweeglijkheid en elasticiteit. Het hele systeem van botten, spieren en banden moet op een gecoördineerde manier samenwerken. De organen in je bekken en hun onderlinge positie bepalen mede de vitaliteit, draagkracht en veerkracht van je bekken.
Een aanwezige en levendige bekkenbodem ondersteunt je houding. Omgekeerd geeft een opgerichte houding je bekken en haar organen de kans om hun eigen aangeboren positie in te nemen.

Gezonde en gebalanceerde beweging begint in het bekken en laat je hele lichaam meeprofiteren.

Waar en wanneer: zaterdag 13 april van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Meer:

18 mei – onderwerp nog niet bekend
15 juni – onderwerp nog niet bekend

Nieuwsbrief/mailing

Als je op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Stuur dan alsjeblieft een mail naar info@studionoraknol.nl onder vermelding van Nieuwsbrief.

Privacy

  • Studio Nora Knol en centrum Al Nour gaan zorgvuldig om met de ingevulde gegevens op het inschrijfformulier. Naam, adres, woonplaats, e-mail adres en telefoonnummer worden alleen gebruikt voor de administratie van Studio Nora Knol / Centrum Al Nour. Ze worden niet gedeeld met derden.
  • De nieuwsbrief versturen we alleen na gegeven toestemming. Je kunt je ten alle tijden weer afmelden van de nieuwsbrief.
  • Privacy verklaring Studio Nora Knol
  • Privacy verklaring Centrum Al Nour