Nek in balans
zaterdag 17 november van 10.00-12.30 uur

download flyer

Je hoofd is een groot deel van de dag in gebruik. Niet alleen om te denken maar ook om te praten, te eten, te zien, ruiken en horen. Ze is ook voortdurend in beweging. Je hoofd balanceert op het bovenste deel van de wervelkolom. Daarvoor heb je soepele en evenwichtige nekspieren nodig. En een goede houding. Kleine verschuivingen in het nek gebied kunnen grote gevolgen hebben voor de rest van het lichaam.
De meeste problemen komen voort uit een gebrek aan beweging, verkeerde beweging of een verkeerde houding. En je beweeglijkheid en je houding worden weer bepaald door wat je in het dagelijks leven het meeste doet.
Door je beeld en idee van de verbinding en samenwerking tussen hoofd en nek te toetsen aan de werkelijkheid verbeter je de veerkracht en het draagvermogen van de nekwervelkolom, borstkas en schouders. Je bewegingen worden makkelijker en efficiënter.

Zeg vaarwel tegen overbodige spanning en creëer een transformatie met verbeelding, aanraking, beweging en muziek.

Waar en wanneer: zaterdag 17 november van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Docente: Nora Knol, gedipl. Bewegingspedagoge Franklin Methode®
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

.
Rust en herstel op elk moment
zaterdag 15 december van 10.00-12.30 uur

download flyer

In onze drukke en volle agenda’s hebben we ook rust en herstel periodes nodig. Eén van de beste en simpelste dingen die je kunt doen is liggen op de grond in de “constructive rest position”. Dit begrip komt uit de ideokinese, één van de voorlopers van de Franklin-Methode®.
Ideokinese is ontstaan in de jaren twintig van de 20e eeuw en is gebaseerd op het idee dat je voorstelling , gedachten, gevoelens over beweging je beweging beïnvloeden.
Tijdens de “Constructive rest position” (actieve rust positie) lig je op de grond in een actieve positie en gebruik je je voorstellingsvermogen. Je stelt je beweging voor zonder echt te bewegen. Deze beweging is precies, heeft richting en plaats. Het werkt ontspannend en kalmeert je zenuwstelsel.
Door dit regelmatig te doen ontstaat er een innerlijke wijsheid van waaruit je gaat bewegen. Je houding verbetert en je ervaart meer plezier en gemak.

In deze workshop leer je de “constructive rest position” en haar toepassingen. En wat er voor nodig is (bijna niets). Iedereen kan het doen, ongeacht conditie en leeftijd.

Waar en wanneer: zaterdag 15 december van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Docente: Nora Knol, gedipl. Bewegingspedagoge Franklin Methode®
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

PILATES THEMA LESSEN 2018

Pilates thema lessen zijn gecombineerde Pilates en franklin-Methode®lessen met een specifiek onderwerp. Dit najaar zijn dat de bekkenbodem, de psoas (de grote lendenspier) en fascia (bindweefsel).

Richting in beweging
zaterdag 10 november van 09.30-11.00 uur

download flyer

Beweging wordt doorgegeven via bindweefsel (fascia) en niet door de spieren. Spieren zetten het bindweefsel in beweging en het bindweefsel trekt aan de botten om ze in beweging te zetten. Aan een tricot weefsel kun je goed zien hoe dat gebeurt als je aan één hoek trekt. De vorm van de gewrichten leidt de beweging in de goede richting. Op die manier ontstaan bewegingspatronen die het ons makkelijker maken om te bewegen.
Veel methodes zijn gebaseerd op het trainen van spieren, ook Pilates. De wereld van bindweefsel kan daar een diepere laag aan toevoegen. Bindweefsel (fascia) is veel meer dan alleen pezen en banden. Het vormt een driedimensionaal netwerk dat je hele lichaam omvat. Elke levende cel in ons lichaam is omgeven door bindweefsel, ook de spiercellen.

In deze thema les gaan we de spier, bindweefsel en bot patronen opzoeken en de lijnen waarlangs de beweging wordt doorgegeven. En toepassen bij de Pilates-oefeningen.

Waar en wanneer: zaterdag 10 november  van 09.30-11.00 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 17,50
Docente: Nora Knol, gedipl. Bewegingspedagoge Franklin Methode®
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

PRIVACY

  • Studio Nora Knol en centrum Al Nour gaan zorgvuldig om met de ingevulde gegevens op het inschrijfformulier. Naam, adres, woonplaats, e-mail adres en telefoonnummer worden alleen gebruikt voor de administratie van Studio Nora Knol / Centrum Al Nour. Ze worden niet gedeeld met derden.
  • De nieuwsbrief versturen we alleen na gegeven toestemming. Je kunt je ten alle tijden weer afmelden van de nieuwsbrief.
  • Privacy verklaring Studio Nora Knol
  • Privacy verklaring Centrum Al Nour