Ruimte in je hoofd
zaterdag 15 februari van 10.00-12.30

download flyer
Zie je het al voor je: een leeg hoofd, alle tijd van de wereld en ruimte voor je zelf. Helaas is de realiteit vaak anders vanwege drukte en alle prikkels die dagelijks op ons afkomen.

Je hoofd is een groot deel van de dag in gebruik. Niet alleen om te denken maar ook om te praten, te eten, te zien, ruiken en horen.

Het hoofd is voortdurend in beweging. En balanceert op het topje van de wervelkolom. Je hals is het doorvoerkanaal voor allerlei essentiële stoffen die naar de hersenen gebracht worden. Door ruimte te creëren in je hoofd creëer je ruimte in je lijf. Zo ontstaat een optimale wisselwerking. En ervaar je steeds meer vrijheid en ontspanning.

Bij de workshops ‘Beleving in Beweging’ focus je op wat je lichaam wil en wat jouw eigen lichaam góed doet. Je zintuigen worden op een speelse manier geprikkeld om ruimte te creëren voor verandering. Verbeelding, muziek en beweging ondersteunen het proces.

Deze keer speciale aandacht voor de ogen en hun relatie met de rest van het lichaam.

zaterdag 15 febr. 10.00-12.30

Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

14 maart 2020 – Oorsprong en ontstaan download flyer
18 april 2020
9 mei 2020
20 juni 2020

Thema’s

De kracht van het bekken
Het bekken is een bron van kracht om beweeglijk, standvastig en ontspannen te kunnen zijn.
In de workshop ‘De kracht van het bekken’ onderzoeken we hoe je naast kracht ook beweeglijkheid, elasticiteit en coördinatie in je bekkengebied bevordert. Gezonde en gebalanceerde beweging begint in het bekken en laat je hele lichaam meeprofiteren.

Een vrije en beweeglijke rug
Je rug vertelt je veel over je dagelijkse gewoontes en activiteiten. Hoe je zit, staat en beweegt vertaalt zich in de manier waarop je rug er uitziet. Door de bewegingsmogelijkheden van je eigen rug te ontdekken, zul je ervaren dat al je bewegingen makkelijker worden.

Ontspannen schouders en een losse nek
Dagelijks hebben we onze handen en armen nodig voor duizenden dingen. Een goede relatie tussen hoofd, nek en schouders is van belang om al deze taken efficiënt uit te kunnen voeren. In deze workshop leer je hoe je met meer coördinatie en minder krachtsinspanning ontspanning vindt in nek en schouders.

Ruimte in je hoofd
Je hoofd is een groot deel van de dag in gebruik. Niet alleen om te denken maar ook om te praten, te eten, te zien, ruiken en horen. Het hoofd is voortdurend in beweging. En balanceert op het topje van de wervelkolom. Door ruimte te creëren in je hoofd creëer je ruimte in je lijf.

Wendbare voeten
We zijn ware evenwichtskunstenaars. Als we lopen balanceren we 80% van de tijd op één been. Maar in ons dagelijkse bestaan krijgen de voeten niet altijd de kans om te bewegen zoals ze bedoeld zijn. Daarom verdienen onze voeten wel wat extra aandacht.

Oorsprong en ontstaan – bewegingsontwikkeling
Ons hele leven zijn we in ontwikkeling en in staat om te veranderen.  Na de geboorte gaat de ontwikkeling door tot dat we uiteindelijk leren lopen en staan. Wat we in deze tijd leren is bepalend voor hoe we later door het leven gaan. Door terug te gaan naar het begin creëer je nieuwe kansen op gemak en efficiëntie.

Ruimte in en om je heen
Ons lichaam is een geheel. En optimaal functioneren hangt af van de onderlinge samenwerking van de verschillende delen. Als iets in je lichaam niet beweegt moet iets anders meer bewegen. En omgekeerd. De bewegingsmogelijkheden van de romp ontdekken maakt dat je soepeler en vrijer wordt

Rust en herstel op elk moment
In onze drukke en volle agenda’s hebben we ook rust en herstelperiodes nodig. Eén van de beste en simpelste dingen die je kunt doen is liggen op de grond in de “constructive rest position”. Tijdens de “Constructive rest position” (actieve rustpositie) lig je op de grond in een actieve positie en gebruik je je voorstellingsvermogen. Het werkt ontspannend en kalmeert je zenuwstelsel. Door dit regelmatig te doen ontstaat er een innerlijke wijsheid van waaruit je gaat bewegen. Je houding verbetert en je ervaart meer plezier en gemak.

Waar en wanneer: zaterdag van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Nieuwsbrief/mailing

Als je op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Stuur dan alsjeblieft een mail naar info@studionoraknol.nl onder vermelding van Nieuwsbrief.

Privacy

  • Studio Nora Knol en centrum Al Nour gaan zorgvuldig om met de ingevulde gegevens op het inschrijfformulier. Naam, adres, woonplaats, e-mail adres en telefoonnummer worden alleen gebruikt voor de administratie van Studio Nora Knol / Centrum Al Nour. Ze worden niet gedeeld met derden.
  • De nieuwsbrief versturen we alleen na gegeven toestemming. Je kunt je ten alle tijden weer afmelden van de nieuwsbrief.
  • Privacy verklaring Studio Nora Knol
  • Privacy verklaring Centrum Al Nour