Rust en herstel op elk moment

zaterdag 24 oktober van 10.00-12.30

Download flyer

Ontspanning is goed voor je rust en herstel. Ontspannen wil echter niet zeggen dat je helemaal niets doet. Juist zachtjes door bewegen met aandacht en focus brengt de aandacht naar je lichaam. En aandacht voor je lichaam geeft je zenuwstelsel de gelegenheid om te werken aan herstel en vernieuwing.

Gedachten, beelden en overtuigingen werken nauw samen met het zenuwstelsel. Ze gaan aan de beweging vooraf en beïnvloeden daarmee de kwaliteit van de beweging. Door oude gewoontes los te laten krijgen nieuwe ervaringen een kans. En vergroot je de kans op meer ontspanning in je dagelijkse bestaan.

In deze workshop krijg je handvaten aangereikt om met minimale middelen maximaal te ontspannen.

Docente: Nora Knol
gedipl. Bewegingspedagoge Franklin Methode® level 3
fully certified STOTT PILATES instructor®
Tanz der Gegenwart certificaat

Zaterdag 24 oktober van 10.00-12.30 uur
Kosten: 37,50
Waar: Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen

Agenda

14 november – Bekken Centraal
12 december – Onbegrensde mogelijkheden

Kosten: € 37,50 per workshop
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Thema’s

1 – Onbegrensde mogelijkheden

Ons lichaam kan ongelooflijk veel. Maar aan ons fysieke kunnen en vermogen zitten ook grenzen. Zijn die grenzen echter wel zo definitief als ze lijken? Grenzen kun je oversteken of verleggen. Wat wordt wel doorgelaten en wat niet. En kun je daar invloed op uitoefenen. Grenzen gaan over keuzes en mogelijkheden. Daarbij wordt je geleid door de signalen die je lichaam afgeeft. Zodat we weten wanneer een beperking nodig is en wanneer er ruimte is voor meer.
Verleg je grenzen en kom mee doen aan deze avontuurlijke workshop. Om met een nieuwe begrip van vrijheid en souplesse naar huis te gaan.

2 – Ruimte in en om je heen 

We hebben allemaal ruimte om ons heen nodig. En van binnen hebben we ook ruimte nodig. Ruimte om te kunnen ademhalen, bewegen, verteren. Tot op celniveau.
In deze workshop gaan we op zoek naar de ruimte die we (in ons) zelf krijgen en geven. Soms is het beter om te stoppen met iets te doen. En te wachten op wat zich aandient. Ons lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen. Door het ervaren van het functioneren van het lichaam krijgt dit vermogen weer een kans en verdwijnen veel ongemakken.
Een open blik naar binnen en naar buiten schept ruimte voor verandering.

3 – Een vrije en beweeglijke rug

Je rug vertelt je veel over je dagelijkse gewoontes en activiteiten. Hoe je zit, staat en beweegt vertaalt zich in de manier waarop je rug er uitziet. Geen twee ruggen zijn gelijk. Iedereen heeft zijn of haar eigen bewegingspatroon. Door de bewegingsmogelijkheden van je eigen rug te ontdekken, zul je ervaren dat al je bewegingen makkelijker worden.
Tijdens deze workshop ontdekken we spelenderwijs de eigenschappen van de rug en de bewegingen die een rug van nature allemaal maken kan! Je leert wat jouw rug nodig heeft om gezond te worden en te blijven. Soepeler, vitaler en sterker.

4 – Ontspannen schouders en een losse nek

Dagelijks hebben we onze handen en armen nodig voor duizenden dingen. Een goede relatie tussen hoofd, nek en schouders is van belang om al deze taken efficiënt uit te kunnen voeren. De schoudergordel maakt het mogelijk om onze armen en handen vrij in de ruimte te bewegen. Tegelijkertijd balanceert je hoofd op je nek en wervelkolom. Deze twee structuren moeten samenwerken zonder dat ze elkaar in de weg zitten.
In deze workshop leer je hoe je met meer coördinatie en minder krachtsinspanning ontspanning vindt in nek en schouders.

5  – Van onder tot boven, van top tot teen

Je beweeglijkheid en je houding worden bepaald door wat je in het dagelijks leven het meeste doet. Voor veel mensen is dat tegenwoordig een zittend bestaan en niet heel gevarieerd. Wat zich uit in hoe we bewegen en staan. Gelukkig is dat te veranderen.
Ons lichaam is een geheel. Een soepele, makkelijke en opgerichte houding vraagt om beweging die vrij en ongehinderd door het lichaam kan gaan. In deze workshop gaan we opzoek naar hoe we bewegen, waar bewegingen beginnen en hoe we ze afmaken.
Om bewuster, sterker en soepeler terug te keren naar onze dagelijkse bestaan.

6 – Aarding, stabiliteit en beweeglijkheid

We zijn voortdurend in beweging ook al merk je het niet altijd. Al deze bewegingen en veranderingen vragen steeds opnieuw om aanpassingsvermogen in de spieren en gewrichten. Zodat we onze balans kunnen bewaren.Om gemakkelijk en efficiënt te kunnen bewegen hebben we zowel stabiliteit als mobiliteit nodig.
En aarding. Je eigen gewicht kunnen voelen brengt lichaamsbewustzijn en aanwezig zijn. Vanuit deze innerlijke stabiliteit worden bewegingen soepeler en met minder inspanning uitgevoerd. Dat brengt rust en ontspanning. En ervaar je hoe je stevig, geaard en in het hier en nu kunt zijn.

7 – Bekken centraal

Je bekken vormt de verbinding tussen onder en boven. Ze doet mee aan de bewegingen van de romp en aan de bewegingen van de benen. Je bekken is het veerkrachtige en stabiele middelpunt van je lichaam.
Bewust met je bekken bezig zijn heeft invloed op je bekkenbodem, rug, knieën en voeten maar ook op de organen en zelfs op de stand van je hoofd. Je bekken in beweging zetten, zet je hele lichaam in beweging. Zo creëer je een nieuwe vorm van balans, stabiliteit en flexibiliteit waar je hele wezen van profiteert.

8 – Rust en herstel op elk moment

Ontspanning is goed voor je rust en herstel. Ontspannen wil echter niet zeggen dat je helemaal niets doet. Juist zachtjes door bewegen met aandacht en focus brengt de aandacht naar je lichaam. En aandacht voor je lichaam geeft je zenuwstelsel de gelegenheid om te werken aan herstel en vernieuwing.
Gedachten, beelden en overtuigingen werken nauw samen met het zenuwstelsel. Ze gaan aan de beweging vooraf en beïnvloeden daarmee de kwaliteit van de beweging. Door oude gewoontes los te laten krijgen nieuwe ervaringen een kans. En vergroot je de kans op meer ontspanning in je dagelijkse bestaan.

9 – Cirkels, golven en spiralen

Als je naar spelende kinderen of dieren kijkt zie je gemakkelijke en vloeiende bewegingen met een groot aanpassingsvermogen. Van nature bewegen we in spiralen, cirkels en golven. En dit geldt ook voor alles wat zich ín ons bevindt. Geen enkel bot is volkomen recht. Spieren slingeren zich in lange ketens om ons heen. Organen hebben hun eigen, unieke vorm. Overal vind je ze, cirkels, golven en spiralen, de oervormen van het leven. Door deze vormen en patronen te herontdekken in het lichaam maken we gebruik van de al bestaande mogelijkheden voor souplesse en gemak. Een stimulans voor hernieuwde vitaliteit.

10 – Oorsprong en ontstaan – bewegingsontwikkeling

Ons hele leven zijn we in ontwikkeling en in staat om te veranderen. We zijn ontstaan in water en gevormd door water. We komen voort uit beweging. Begonnen als ééncellig wezen ontwikkelen we in de baarmoeder tot een complexe, wonderschone baby. Na de geboorte gaat de ontwikkeling door tot dat we uiteindelijk leren lopen en staan.
Wat we in deze tijd leren is bepalend voor hoe we later door het leven gaan. Maar het is niet zo dat alles voorgoed vast ligt. Het plezier in bewegen terug vinden is van groot belang om gemakkelijk te bewegen. Door terug te gaan naar het begin creëer je nieuwe kansen op gemak en efficiëntie.

Waar en wanneer: zaterdag van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Nieuwsbrief/mailing

Als je op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Stuur dan alsjeblieft een mail naar info@studionoraknol.nl onder vermelding van Nieuwsbrief.

Privacy

  • Studio Nora Knol en centrum Al Nour gaan zorgvuldig om met de ingevulde gegevens op het inschrijfformulier. Naam, adres, woonplaats, e-mail adres en telefoonnummer worden alleen gebruikt voor de administratie van Studio Nora Knol / Centrum Al Nour. Ze worden niet gedeeld met derden.
  • De nieuwsbrief versturen we alleen na gegeven toestemming. Je kunt je ten alle tijden weer afmelden van de nieuwsbrief.
  • Privacy verklaring Studio Nora Knol
  • Privacy verklaring Centrum Al Nour