Slings boeken

Slings in Motion

het afgelopen jaar ben ik een nieuwe opleiding begonnen: Slings in Motion van https://www.art-of-motion.com/en/ . De opleiding is gebaseerd op de grote spier-bindweefsel verbindingen die over het hele lichaam lopen. Het idee er achter is dat we altijd als een geheel bewegen. En dat lokale gebeurtenissen invloed hebben op het geheel en omgekeerd. 

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over bindweefsel en hun enorme belang voor een weldadig functioneren van het lichaam. Karin Gurtner van Art of Motion https://www.art-of-motion.com/en/  heeft een bewegingsprogramma samengesteld dat recht doet aan de unieke kwaliteiten van bindweefsel. Veel van deze oefeningen zijn gebaseerd op Pilates.

Spieren en bindweefsel zijn niet los van elkaar te zien. Elke spiercel is omgeven door bindweefsel. Net als alle andere cellen in ons lichaam. Spieren zetten aan tot bewegen en bindweefsel geeft beweging door.

Bindweefsel is je grootste zintuigorgaan. In het bindweefsel liggen veel zenuwuiteinden. Veel meer als in spieren. Via het bindweefsel ontvangt het zenuwstelsel voortdurend informatie. Over de positie van je lichaam in de ruimte. Over de kwaliteit van de bewegingen die je maakt. Over druk, stress, mobiliteit en ruimte. 

Daarnaast heeft bindweefsel ook een verzorgende functie. Het helpt wonden te genezen en ondersteunt de vochthuishouding van het lichaam. 

Ik heb zelf gemerkt hoe goed deze Slings oefeningen zijn voor mijn lichaam. Ik ben soepeler, beweeglijker en sterker dan voorheen. Kleine pijntjes en ongemakken zijn verdwenen.  Nu wil ik ‘Slings in Motion’ meer gaan integreren in de lessen die ik geef. 

De lessen krijgen een thema. Gebaseerd op kwaliteiten die we in het dagelijkse leven nodig hebben.
Zoals: ‘Mobiliteit in voeten, enkels, knieën en heupen’, ‘Balans op één been’, ‘Multidimensionaliteit in beweging’ of ‘Ontspanning in handen en schouders’.

We blijven dan voor een week of 6 / 7 bij het zelfde thema. Op die manier krijgt het zenuwstelsel de tijd om veranderingen te registreren en te integreren. En kun je merken of het je wat oplevert in je dagelijkse leven,

Hopelijk worden jullie net zo enthousiast als ik. En ik hoor het graag als er vragen zijn.

archief berichten