Privélessen

Voor mensen die graag extra begeleiding willen of voor wie het reguliere rooster niet past, geef ik in mijn studio thuis aan de Parkweg 70 a in Groningen privélessen STOTT PILATES®/ Franklin Methode®

Voor wie is dit geschikt?

Welke achtergrond je ook hebt in beweging, je bent welkom bij de privélessen. Je traint met begeleiding op je eigen niveau.  Om je startniveau vast te stellen, wil ik graag dat je de intakevragen invult en mij toezendt per mail.

Kosten

€ 55,– per les (1 uur) of € 250,– voor een kaart van vijf lessen.

Gang van zaken bij de privélessen

De lessen duren gemiddeld een uur per keer. De lessen zijn aangepast aan de situatie van het moment. We besteden vooral aandacht aan hoe je traint. Indien gewenst, maak ik een ‘Postural Analysis’ volgens STOTT PILATES®. Na deze grondige houdings- en postuuranalyse ken je je sterke en zwakke punten – fysiek gezien. Je leert je lichaam kennen.

Franklin Methode®

Bij het toelichten van oefeningen zal ik geregeld teruggrijpen op mijn kennis van de Franklin Methode® om meer verdieping te geven aan de oefeningen en om de beleving te intensiveren. Dit versterkt de werking van de oefeningen en vergroot het plezier in het uitvoeren.

Een goed begin is het halve werk

Het is belangrijk om ontspannen te trainen. Als je gespannen traint, gebruik je namelijk meer de spieren die je normaal ook al teveel gebruikt. Trainen vanuit een neutrale positie brengt je lichaam juist in balans. Daar letten we op bij de training.

Minder mat meer apparaten

Misschien ken je de methode STOTT PILATES® vooral van mat-oefeningen, maar het repertoire aan Pilatesoefeningen bestaat wel voor 80% uit oefeningen met apparaten. Tijdens de privélessen in mijn studio thuis heb ik alle apparatuur staan, zoals de reformer, cadillac, chair en barrels. Dit maakt het mogelijk honderden variaties op oefeningen uit te voeren. Voordelen:

  • De gewrichten worden niet belast
  • Oefeningen zijn aan te passen op specifieke blessures
  • De weerstand en support zijn individueel in te stellen

Instroomlessen

Denk je erover om groepsles te volgen, of volg je groepslessen en twijfel je of de Pilateslessen geschikt voor je zijn? Je kunt dan een privéles boeken maar je kunt je ook opgeven voor een van de instroomlessen. Ik raad dit iedereen aan die klachten heeft of lang niet getraind heeft. Pilateslessen zijn heel goed voor het opbouwen van spieren, maar de start moet zeker wel zorgvuldig gebeuren.

contact